Sådan mestrer du kunsten branding


Sådan mestrer du kunsten branding

Bogen: Sådan mestrer du kunsten branding

Forfatter: Lene E. Kronborg 

Udgiver: ASTA Publishing.

Anmeldelse:

I dag er branding alt

Verden er forandret, du er allerede et brand

Verden er ikke, som den var for bare ti år siden (heldigvis). Du kan roligt regne med, at dit omdømme, gode ry og rygte løber hurtigere end dig. Tænk på sidst, du skulle møde en ny person. Hvad gjorde du inden mødet?  Du googlede vedkommende og tjekkede alle de sociale medier. Få tænker over at de allerede har både et personligt og et professionelt brand. At de allerede har et brand. 

De digitale platforme transformerer forbrugernes adfærd, vi ser øget brug af online shopping, men virkningen af digitalisering går langt ud over det: Den påvirker vores adfærd, relationer og læring. Sådan er markedet i dag. Derfor er du nødt til at skille dig ud fra mængden, være synlig og tilgængelig på alle platforme. Hvorfor? Fordi verden er transparent og konkurrencen enorm, omvendt betyder det også, at mulighederne er uanede, men det kræver, at du viser, hvad du kan. Branding er i dag din vej til succes.

 

Et strækt brand

Har du et stærkt brand med et godt omdømme, er du langt mindre sårbar, hvis du skulle miste dit job, lukke din virksomhed, eller hvis du, af den ene eller anden årsag, får behov for at rebrande dig selv. Er du en god revisor, ingeniør eller læge, er du det jo stadigvæk, selvom du skulle blive opsagt. Ud over at et brand tilfører dig autencitet og værdi, kan et stærkt brand hjælpe dig med at finde et nyt job, starte en ny virksomhed eller udvikle din forretning.

I denne bog arbejder vi sammen om at designe et stærkt og unikt brand således, at dine ideer og historier kan sprede sig. Vi ser blandt andet på dit fundament og det yderst kritiske emne om, hvordan man får loyale kunder, som er så glade for dig, at de anbefaler dig til andre og gladelig kommer tilbage.

Imidlertid er det vigtig at understrege, at der ikke er én rigtig vej, som du skal følge, der er mange veje. Men jeg kan love dig én ting. I denne bog får du mine erfaringer, tankefrø, cases og den viden, du har behov for for at udvikle en skarp plan til for at skabe et stærkt brand. Du får et kompas, der viser dig vejen til at blive en vinder.

Hvis du ikke lever dit eget liv,
så lever du en andens.

Det er imidlertid let at blive forført af processen, derfor vil du opleve at tilgangen, til læringen i denne bog, er anderledes, end du tidligere har set. Branding er dit hjerte, det er essensen, kernen af alt, hvad du gør. Det er dine værdier og din vision for det, du gerne vil. Men for at nå i mål med din drøm, må du have krop og sjæl med. Ud over, at du må være et aktivt handlende menneske, som tager sin egen sundhed seriøst, må du desuden af og til trække dig tilbage. Du må nyde stilheden, samle energi andre steder, bevæge dig ud i nye cirkler, hvor du ikke tidligere har været. På den måde får du dit hjerte og din krop til at arbejde sammen. Er det let? Nej. Men i det øjeblik du bliver opmærksom på, hvor meget det giver dig, bliver det langt ettere.

 

Gennemtestet model

Bogens afsæt er en enkel og gennemtestet model, Five:Five, som guider dig sikkert gennem hele processen. Hvert trin er essentielt, og der er en naturlig logik bag opbygningen af indholdet. Kast dig derfor ikke bare hovedløst ud i processen. Se bogen igennem, dan dig et overblik. Beslut dig for mentalt at ville gennemføre processen og sæt derfor den fornødne tid af til at arbejde med de enkelte trin. Det er således ikke nok blot at læse bogen her, eller en hvilken som helst anden branding bog, du skal aktivt arbejde med processen og bevidst beslutte dig for at du vil gennemføre din brandingproces. I processen skal du af og til stoppe op og mærke efter, om du føler, at du er på rette vej mod din sande Nordstjerne. Fordyb dig gerne i et enkelt emne men sørg for, at der hele tiden er fremdrift. Efterhånden som du arbejder med metoden, vil du blive mere og mere sikker, og den bliver kun bedre, jo mere du arbejder aktivt med emnerne.

 

Branding skaber forandring

Branding er en af vores mest fantastiske metoder til at skabe forandringer og til virkelig at skille dig ud fra konkurrenterne. Det er din vej til succes. Jeg er derfor glad for, at du nu udviser interessere, det betyder, at du forstår, at du kan skabe positive forandringer for dig selv personligt og for din virksomhed.

Vi higer efter opmærksomhed, og alle tænker, at det er nemt i dag med alle de sociale medier. Mulighederne er der, ingen tvivl om det, men lad mig allerede her afsløre en vigtig ting. På mange måder er de sociale medier også en lille introvert verden. Alle poster smukke billeder og historier om sig selv og deres egen lykke og er dybest set ligeglade med alle andre. Støjen er enorm, og det er nemt at blive overset. Der postes milliarder af opslag, annoncer og billeder døgnet rundt. Skal du have en stemme i markedet, vil du ses og høres, må du være vedholdende, bemærkelsesværdig, unik eller have en virkelig god nyhed, eller kan du ikke trænge igennem støjen. 

 

Men hvordan gør vi?  

Vi arbejder med storytelling. Overøs ikke markedet med tilfældige produkter og ligegyldigheder. Du må analysere dit marked, dine kunder og konkurrenter. Du må kende dine egne kerneværdier og udvikle en fortælling, som gør, at du bliver en autoritet i din niche. Udvælg et lille hjørne  – en niche  – hvor du kan være meget for nogle få. Du kan ikke elske alle, og alle vil ikke elske dig. Det vidste Steve Jobs om nogen. Han sagde: “Jeg ved halvdelen af verden befolkning hader mig, men jeg er ligeglad, for jeg ved, at den anden halvdel elsker mig. “

Læs bogen og bliver en autoritet i dit hjørne.

 

 

 

No Comments

Comments are closed.